Hirdetés

Jó cím, ugye? Nekem is tetszik. Igazi patetikus blöff. Az ilyenekbe tömörülnek azok, akik vagy nem értik az életet, vagy nagyon is értik, és tudják, mivel lehet tönkretenni. Ahogy Carl Schmitt fogalmazta meg: aki emberiséget mond, az csalni akar.

Valami ilyesfélék gyűjtőhelye a Facebookon a Humanista klub. Ezt a gyöngyszemet abban a csoportban találtam:

„Trianonnal kapcsolatban érdekes görbe tükröt mutat a mai helyzet. Elvileg a legnagyobb magyar tragédiának tartják az elcsatolást, ez van a köztudatban. Ugyanakkor meg az utóbbi években kb. egymillió magyar hagyta el az országot egy jobb élet reményében, és ki tudja hány millió vagy százezer érzi még itt magát rosszul. Elég groteszk a helyzet. Siratjuk az elcsatolt területeket, de ezzel párhuzamosan máshol szeretnénk inkább élni. Vajon az elcsatolt területeken élő emberek (és nem csak a magyar ajkúak természetesen) mit mondanának, ha megkérdeznék őket, mennyire szeretnének a mai Magyarországhoz csatlakozni, és a magyar orbánista vezetés alá kerülni. Hogy őértük is jöhessen hajnalban a rendőrség, ha kritizálják a vezetést egy facebook posztban.”

Korábban írtuk

Azt most ne feszegessük, hogy az egymillió egy ordas hazugság, a kormányt a parlamentben is őrjöngve szidhatják, és a Facebook csak akkor tilt, ha a migránsokat szidod, de én akkor is Magyarországhoz akartam tartozni, amikor menekültem Gyurcsány szemkilövetői elől. Ezek tényleg nem értik, hogy az ország, az egy életeken átívelő folytonosság, és nem egyenlő az aktuális hatalommal. „Rosszul érzi magát.” Haha, felröhögtem ezen a bárgyú megfogalmazáson. Az ember akkor „érzi rosszul magát”, ha nem sikerült jól a frizurája. Ezek a nyomorult lelkű emberek nem érzik sajátjuknak ezt a vidéket. Ez nekik csak egy élőhely, és ha nem megfelelő számukra, akkor lemondanak róla, és elvándorolnak, mint a gnúk és a gazellák a Serengetin a száraz évszak idején.

És ezért nem értik, hogy miért ragaszkodik valaki egy területhez. Nekik az ország, az csak egy háromdimenziós tér.