Hirdetés

Kicsit el vagyok keseredve. De közben félek is. Félek, mert diktatúrában félni szokás.

Aki olvasta az 1984-et, az Állatfarmot meg a Szép új világot, az tudja, hogy az ilyesmi helyeken szokás félni. Néha, amikor reggel a borotválkozás közben fütyörészek, emlékeztetem magam, hogy diktatúra van, és komoly képet vágok a tükörben, esetleg elengedek egy „jaj, ez borzasztó!” sóhajtást is, és itt most nem arra gondolok, hogy megvágtam a képem, hanem rendes európai egy diktatúrában nem fütyörészik, hanem fél.

Ja, nem is mondtam. Várok egy SMS-t a CCC-től, hogy megjött-e az Adidas edzőcipő – a fekete színű, mert fehérből már van kettő –, de nem jön. Nem tudom, miért késlekednek, de olvastam egy cikket a független sajtóban, amiben elmagyarázták, hogy nyomor van meg diktatúra, és azóta félek.

És szó volt arról is, hogy lehallgathatják esetleg talán az embereket, és megijedtem. Megfigyelik az SMS-eimet. Azért nem jött még meg az üzenet a CCC-től, pedig várom. Szerintem lehallgatták, elolvasták, ezzel elszívták az erejét, és félúton elakadt. Nem, kérem, ne tessék röhögni, ennek annyi a valószínűsége, mint hogy Tanyi Andrást és Szabó Szabolcsot megfigyeljék. Nem tudom, kik ezek az ürgék, egyszer olvastam a nevüket. Meg van az a youtuber, akit szintén megfigyelnek állítólag, lehet, hogy tényleg igazán. Azt mondta. De az a fickó amúgy is veszélyes iszonyatosan, mert már korábban is megfigyelték. Ez volt az ugyanis, aki pár hónapja azt mondta, hogy megkeresték kormányközelinek látszó emberek, hogy fizetnének neki azért, ha a választásokig nem youtuberkedik.

Korábban írtuk

Szóval a CCC-ből nem jön meg az SMS-em, szörnyű így ebben a nyomorban és diktatúrában élni, pedig a fekete Adidas tök jól nézne ki, lőnék is vele egy szelfit.

Mellesleg érdekes dolgot figyeltem meg. Ugyanazok az emberek, akik most őrjöngenek és a szabadságról beszélnek egy bizonyítatlan lehallgatási ügy kapcsán, még lelkesen tapsoltak, amikor Donald J. Trumpot minden felületről bizonyítottan kitiltották és cenzúrázták.