Mentõalakulatok tagjai vizsgálják egy gázrobbanás helyszínét egy megrongálódott bankfiók közelében Karacsiban 2021. december 18-án. MTI/AP/Faríd Hán
Hirdetés

Korábban tizenkét áldozatról lehetett tudni, de azóta többen belehaltak súlyos sérüléseikbe.

Szohail Zsohio rendőrségi szóvivő szerint a robbanást a csatornarendszerben felgyülemlett gáz okozhatta a kikötőváros Sersah nevű negyedében. A HBL bank helyi fiókjának padlója „kirobbant”, a bútorokat szennyvíz borította. A robbanás ereje számos, a közelben parkoló autót megrongált, illetve törmeléket szórt az épület túloldalán található benzinkútra is. Szemtanúk szerint a történtek idején zsúfolt volt a bankfiók.

Zsohio elmondta, hogy egyelőre nem világos, mitől gyulladt be a gáz, de tűzszerészeket riasztottak a helyszínre a történtek pontos okának kivizsgálására.

Szarafar Naváz Saih rendőrségi vezető később közölte, a nyomozók egyelőre nem zárják ki, hogy a robbanást szélsőségesek okozhatták.

Korábban írtuk

Karacsiban számos csatornaalagút felett illegálisan emelt betonépületek állnak. Muhtar Abro, a városi közigazgatás részéről elmondta, hogy a robbanás által érintett területen is van egy ilyen épület, amelynek a hatóságok elrendelték kiürítését és lebontását.

Szombat este egyébként a délnyugati Kvettában egy piacon robbantottak szélsőségesek. A pokolgépet egy motorhoz erősítették. A rendőrség tájékoztatása szerint a merényletben egy járókelő meghalt és négyen megsebesültek.

A biztonsági erők szintén a nap folyamán három iszlamistával végeztek az Afganisztánnal határos északnyugat-pakisztáni Hajbar Pahtunkva tartományban.