Hirdetés

A nagy érdeklődéssel várt videón egyértelműen hallható, hogy Paul Pelosi beszéde zavaros, és – ahogy a rendőrség korábban is állította – „a részegség objektív jeleit” mutatja, illetve végignézhető az is, ahogy a rendőrök a józansági vizsgálat elvégzésére kérik őt.

Paul Pelosi 2021-es Porschéja és egy 2014-es Jeep május 28-án este 22:17 körül karamboloztak, a kiérkező rendőrök pedig a képviselőházi elnök idős férjét a vezetőülésben találták. Pelosi hangját nem mindig könnyű érteni az autók zajától, de hallani lehet, amint azt mondja egy rendőrnek, hogy „vacsora előtt megivott egy pohár pezsgőt”, és „egy pohár fehéret” is. A férfi azt állította továbbá, hogy este 7 körül kezdett inni, és 8 körül fejezte be. A kórházban, a helyi CHP-irodában és végül a megyei börtönben történt vizsgálatok során a nyomozók megállapították, hogy véralkoholszintje 0,082 százalékos volt.

A közzétett fotókon Pelosi kezén és alkarján zúzódások is láthatóak, és mindkét autó megrongálódott.

A bírósági dokumentumok szerint Pelosi a rendőrökkel zavarosan beszélt, és amikor azok a személyi igazolványát kérték, átadta nekik a jogosítványát és a 11-99 Alapítvány kártyját is. A 11-99 Alapítvány a kaliforniai autópálya-rendőrség jótékonysági alapítványa, amely az egyenruhásokat és azok gyermekeit támogatja.

Paul Pelosi kedden bűnösnek vallotta magát ittas vezetés vádjában, és három év próbaidőre felfüggesztett büntetést kapott, ezen felül pedig kártérítést kell fizetnie a vétlen sofőrnek és részt vennie egy három hónapon át tartó, az ittas vezetés elleni programban.

(forrás)

Korábban írtuk