Hirdetés

Rendőrellenes mosószergyártók

A Seventh Generation nevű, háztartási bio-tisztítószereket előállító cég a rendőrség finanszírozásának beszüntetésére szólított fel Instagram-oldalán, amelynek jelenleg közel százezer követője van. „Ugyanúgy támogatjuk a rendőrség finanszírozásának beszüntetését, ahogy azt is, hogy a fosszilis energiaforrások a földben maradjanak. Elkerülhetetlen, hogy a károkozó rendszerekből elvonjunk, és a megújulókba fektessünk” – írták.

Az Unilever-csoporthoz tartozó Seventh Generationt 1988-ban alapították Vermont államban, éves becsült árbevétele 300 millió dollár (közel 90 milliárd forint).
(instagram.com/seventh­generation, 2021. 04. 19.)

Fotó: shutterstock.com
Richard Dawkins

Senki nem lázadhat

Minden ateista kedvenc biológusától, az Isteni téveszme írójától, Richard Dawkinstól visszavették a még 1996-ban neki ítélt, Az Év Humanistája díjat, miután megkérdőjelezte a transzgender-ideoló­giát. Dawkins még április elején a magát feketének képzelő fehér bőrű aktivista, Rachel Dolezal kapcsán azt írta a Twitteren:

„Néhány férfi nőként azonosítja magát, néhány nő pedig férfiként. Meghurcolják az embert, ha nem ért egyet azzal, hogy ők a szó szoros értelmében azok, aminek mondják magukat.” Az ezután kapott támadásokra aztán úgy reagált: „tudományos” felvetését kiforgatták, és neki bizony eszébe sem jutna a transzelméletet elvető, „bigott republikánusokkal” bármilyen módon is egy követ fújni. De ez sem mentette meg: az Amerikai Humanista Szövetség (American Humanist Association) így is visszavonta a negyed évszázaddal ezelőtt neki ítélt díjat azzal az indokkal, hogy ezzel a néhány mondattal a biológus „a tudományos diskurzust használta fel a marginalizált csoportok megalázására”.
(Paul Bois: Famed Atheist Richard Dawkins Has ‘Humanist Of The Year’ Award Revoked For Questioning Transgenderism, The Daily Wire, 2021. 04. 21.)

Korábban írtuk

Mindenki rasszista

Vizsgálatot indítottak két főiskolai tanár ellen Tennessee államban, miután plakátokat tettek közzé egy kollégájukról, Andrew Donadióról, és rasszistának bélyegezték. Donadio egyik hatalmas tévedése az, hogy tagja a konzervatív Turning Point USA nevű országos szervezetnek, ami az Andrew Smith és Julia Gruber által kreált poszter szerint egy „gyűlöletcsoport, ahol rasszista diákok léphetnek kapcsolatba egymással, hogy színes bőrű, feminista, liberális és hasonló embereket, kiváltképpen a tanáraikat zaklathassák, fenyegethessék, megfélemlíthessék, és terrorizálhassák”. Donadio másik nagy hibája pedig az, hogy amikor a helyi iskolatanács bizottság létrehozását kezdeményezte annak érdekében, hogy egy középiskola szerintük rasszista kabaláját lecseréljék, akkor ennek leszavazásakor tapsolni merészelt.
(Colleen Flaherty: A Flier, and So Much More, Inside Higher Ed, 2021. 04. 20.)

Gyerekek a melegbárban

Angela Stanton-King (aki azzal vonta magára a progresszívok haragját, hogy nem engedte, hogy a fia nemváltoztató kezelésben részesüljön) tette közzé a videót, amelyen egy ismert miamibeli melegbár, a Palace színpadán éjfél körül egy drag queen (vagyis nőnek öltözött férfi) két gyermeket irányítgat, miközben azok pózolnak és pénzt gyűjtenek a közönségtől. A beöltözött férfi egy ponton arra utasítja a szőke kislányokat, hogy a földről szedjék össze az odahajított bankjegyeket, majd azt mondja, „Várj csak, az egy húszas, azt add ide nekem!”, ám néhány másodperccel később visszaadja az apróságnak azzal a megjegyzéssel, hogy „ez az első húszasod, amit drag queenként kerestél, neked aztán bejött az élet!”
(Paul Shiver: Shocking video shows 2 young children being paraded around at Miami drag show while the crowd cheers, throws money at them, theblaze.com, 2021. 04. 19.)

Fotó: shutterstock.com

A szólásszabadság vége

Joe Biden megtiltotta bevándorlási hivatalok alkalmazottainak, hogy olyan szavakat használjanak, mint az „idegen” (alien), „asszimiláció” és „illegális bevándorló” (illegal alien). A kormány által küldött körlevélben foglaltak célja a Donald Trump által használt retorika visszaszorítása. A hivatalnoknak ezentúl az „idegen” helyett a „nem állampolgár vagy bevándorló”, az „illegális” helyett a „dokumentumokkal nem rendelkező”, az „asszimiláció” helyett pedig az „integráció” szavakat kell használniuk.

Az Egyesült Államokban élő illegális migránsok száma a legvisszafogottabb becslés szerint is meghaladja a tízmilliót.
(Joel Rose: Immigration Agencies Ordered Not To Use Term ‘Illegal Alien’ Under New Biden Policy, npr.org, 2021. 04. 19.)

Megbukott a normalitás

Felmentették a New York városában található elit magániskola, a Grace Church School matematikatanárát, Paul Rossit, miután egy blogban leírta a véleményét az intézményben megkövetelt „antirasszista” tananyagról. A kritikai rasszelméletről például ezt: „Kérdéseket tettem fel ezzel az ideológiával kapcsolatban egy kizárólag a fehér bőrű kollégák számára kötelezővé tett internetes megbeszélésen. Kétségbe vontam azt is, szükséges-e egyáltalán, hogy valaki a faji hovatartozása alapján határozza meg önmagát. Az volt a célom, hogy egy olyan modellt mutassak be, amelynek alapján a diákok nem félnek kételkedni egyes ideológiai állításokban.”
Az írás megjelenése után Rossi olyan fenyegetéseket kapott, amelyekre hivatkozva George Davison iskolaigazgató arra kérte, a „saját érdekében” ne járjon be dolgozni. Rossi szerint azonban az igazgató a fenyegetéseket használja kifogásként arra, hogy őt eltávolíthassa.
(Paul Rossi: I Refuse to Stand By While My Students Are Indoctrinated, Common Sense with Bari Weiss, 2021. 04. 13.)

A normalitás szikrája

A Missouri állambéli ügyvéd, Mark McCloskey, aki akkor vált világszerte ismertté, amikor feleségével fegyverrel védték a házukat a Black Lives Matter-tüntetőkkel szemben, fontolgatja, hogy induljon az államban hamarosan megüresedő republikánus szenátori helyért, az azt jelenleg elfoglaló Roy Blunt ugyanis nyugdíjba vonul.

„Úgy tűnik, a demokraták szerint már nem az állam kötelessége megvédeni a tisztességes embereket a bűnözőktől, sokkal inkább fordítva. A kontrollálatlan csőcselékből, akiket a házunknál láttak, senki ellen nem emeltek vádat. Tudják, ki ellen emeltek? Ellenünk. Bűncselekményekkel vádoltak meg bennünket azért, mert meg mertük védeni az otthonunkat” – mondta az ügyvéd egy 2020-as videóüzenetben.
(Alex Isenstadt: Mark McCloskey, gun-toting St. Louis lawyer, considering Senate bid, Politico, 2021. 04. 20.)