Robert C. Castel úgy fogalmazott, a katonai segítség a nyugat részéről sem érkezett meg azonnal a háború kezdetekor, mert meg akarták nézni, hogy ki fogja aláírni az átvételi papírokat, az oroszok vagy az ukránok. A Nyugat csak azután küldte a fegyvereket, hogy látta,még mindig az ukránok kezében van a toll.

Hirdetés

Robert C. Castel kifejtette, Amerika szempontjából óriási tévedés ez a háború, ugyanis Washingtonnak jelenleg két hidegháborút kell folytatnia, az egyiket az oroszok, a másikat Kína ellen.

Teljesen egyértelmű, mi Amerika problémája: Kína nem Oroszország”

– folytatta.

A biztonságpolitikai szakértő elmondta, „mellékvágányra tévedt az amerikai stratégia és azzal, hogy a kínaiakat és az oroszokat egymáshoz préselik ezzel a téves politikával, hatalmas stratégiai hibát követnek el a saját érdekeikkel szemben”. Véleménye szerint jelenleg Kína sokkal komolyabb vetélytársat jelent az Egyesült Államok számára, mint Oroszország.

Korábban írtuk

Minden épeszű ember megérti, hogy a nagyhatalmaknak van egy holdudvara, egy befolyási övezete, mikor egy másik hatalom oda behatol, akkor az nyolc napon túl szokott gyógyulni”

– reagált a NATO keleti terjeszkedésével kapcsolatos kérdésre a szakértő.