Blog

Mellbevágó

Mellbevágó

Ez a fajta eljárás nem csupán embertelen, de a lehető legcinikusabb formában az, nélkülözve a valódi segíteni akarás minden ismérvét.
A bazilika pusztulása

A bazilika pusztulása

Először a wienernachrichten.hb tette közzé a hírt, hogy Stuhlweissenburgban (Székesfehérvár) a törökök felrobbantották a bazilika tornyában tárolt lőport, amitől a már így is sokat szenvedett épület leégett.
Húsvéti „újburgonya”

Húsvéti „újburgonya”

Fogalmam sincs, hogy a 2100 forintos újkrumpli, bocsánat, újburgonya, valós-e, avagy egy újabb, kormányellenes hoax. Az azonban teljességgel bizonyos, hogy erről nem Orbán Viktor tehet.
Nagypénteki koldusok

Nagypénteki koldusok

Még mindig a saját barlangomban vagyok. Várva, hogy szörnyű nagy vétkemet a fejemre olvassák. Hogy újra bekopogjon hozzám valaki.
A kiindulópont

A kiindulópont

Kétezer év keresztény kultúráját nem lehet csak úgy levetkőzni vagy orwelli duplabeszéddel elhallgatni, mert mindenünnen előtör.
Orbán–Lévy: süketek párbeszéde

Orbán–Lévy: süketek párbeszéde

Erre a fordításra érdemtelenül sok időt kellett pazarolnom, hogy valamennyire megfeleljek a célkitűzésemnek. Hosszú fordítói karrierem során ugyanis ritkán találkoztam még egy ilyen slendriánul megfogalmazott és rövid terjedelme ellenére ennyi kétértelmű kifejezéssel teletűzdelt, ennyire „franciátlan” irománnyal
Okosok ostobasága

Okosok ostobasága

Úgy látszik, a sértett hiúság még az okos emberből is ostobát csinál.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Az oldalon bármely hivatkozásra kattintva Ön elfogadja az adatvédelmi szabályzatot.