Mivel a Nagy Globális Hisztéria sem a pandémia, sem a klímaváltozás, de még a háború hatására sem következett be, hirtelen újabb kihívással kellett szembenéznie az emberiségnek, azon belül is a Hisztiközponthoz legközelebb eső Európának. Az égen mind gyakrabban tűntek fel azonosítatlan repülő tárgyak, amiket a pánikkeltés hatékonysága érdekében a sajtó ufóknak nevezett.

Az Európai Bizottság létrehozott egy transzplanetáris biztosi posztot, amelynek feladata az ufóvédelem kidolgozása lett. Első lépésként csak bizonyos légitársaságoknak engedélyezték a légtérhasználatot, a polgárok pedig csak a Von der Leyen Kereskedelmi Kft. speciális ufónéző szemüvegével pillanthattak fel az égre. Ezek darabját a tagállamok 82 euróért szerezték be. (Rövidlátóknak plusz 20 eurós prizma, gyermekeknek 12 éves korig fél áron.)

Hirdetés

Az első komoly beavatkozásra akkor kényszerült az EU, amikor elharapództak az ufóellenes, idegengyűlölő kifejezések (pl. „te vánnyadt Marslakó” vagy éppenséggel „pufók ufók”); az ilyesmit szigorúan büntették. Magát az ufó szót is égi csillagközi vándorra cserélték. (Magyarul ÉCSV, angolul SSW, latinul CAV, de ezt betiltották, mert hasonlít a cave – óvakodj – szóra, amivel a földsoviniszták szívesen éltek vissza ufórasszista szójátékokban.)

A közhangulat akkor változott meg, amikor a nyugati sajtó arról kezdett cikkezni, hogy a magyarok olyan furcsák, a nyelvük is, nem is állnak be a sorba, ennek nem lehet más magyarázata, csak az, hogy ők az ufók. Hirtelen minden összeállt: eddig is ők akadályozták a migrációt, a Covid terjedését, a háború eszkalációját. E felismerést követően természetesen azonnal visszavonták az ufóknak szánt adományokat.

Néhány újságíró és óvatlan politikus elszólásából azonban rövidesen kiderült, hogy nincsenek is ufók, mindez pusztán médiahekk, manipuláció, drónok harca, megtévesztés; az egész felhajtás a semmiért történt. Le is vonták a tanulságot a kontinensen:

„Már megint a magyarokkal van a baj!”

Korábban írtuk