Nagyon piszkálja a csőrüket a puszta létezése is. Hogy minek a létezése? A Hundubé. Hogy az elején kezdjem: létrejött sokunk álma, a cenzúramentes, magyar tulajdonú közösségi oldal.

Tényleg nincs cenzúra. Kipróbáltam. Természetesen Hitlert dicsőítő posztokat meg állatkínzást nem lehet, de azt ki is jelentették, hogy a Btk. és a hatályos magyar törvények irányelveit betartják, ám azon kívül mindenki azt csinál, amit akar. A cigánypecsenyét sem kell átkeresztelni bablevessé, és a gender előtt sincs nyüszítő térden csúszás.

Hirdetés

Bár minden kezdet nehéz. Egyik este alig tudtam belépni az oldalra, mert annyira akadozott a betöltés, aztán olvastam, hogy megtámadták a hekkerek, hatvanmillió támadást kellett blokkolni, amelyek elsősorban az USA-ból érkeztek.

„Közösségi oldalt indítottak HunDub néven, amit a Magyar Nemzet és más orbánista csicskalapok teljes erővel reklámoznak. Ez arra enged következtetni, hogy a fideszesek megint az adatainkra vadásznak.” (ezalényeg.hu.)

„A Hundub előnye, hogy nincs rajta reklám, zavartanul lehet rajta szörfözni. Viszont tartalom sincs, és számítógépen kívül csak Androidon elérhető. […] Csak az emberek hiányában a kutyát nem érdekli, hogy ki mit gondol a világról, az adminisztrátorokon kívül senki sem fogja elolvasni.” Így gúnyolódik az Index – amiből azóta lett másik.

Kedves haladó szellemű marha! Ha regisztrálsz egy közösségi oldalra – bármelyikre –, először az üres felületet látod. Ha nincs ismerősöd, nem vagy tagja csoportnak, nem követsz pártokat, filmeket, zenekarokat és kutyás oldalakat, akkor a csodálatos Facebookon se látsz semmit. Hogy lehet ennyire hülye valaki?

„Hadházy Ákos szerint a Hundub lehet a Facebook magyarországi lekapcsolásának előszobája.” No, igen, az ész megszólalt. Neki inkább azt tanácsoljuk, hogy tanuljon meg zoknit húzni, kezet mosni, és utána beszéljen. De akkor is egyedül, egy üres szobában. Vagy akár regisztráljon a Hundubra, és lökje bele a közösségi térbe a nézeteit. Nem sok embert érdekelne, az biztos.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés